Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sutra počinje suđenje optuženima za ratne zločine u Lovasu 1991.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu u četvrtak počinje suđenje optuženima za ratne zločine u Lovasu 1991. godine.

Optužnica Tužiteljstva za ratne zločine tereti 14 osoba osumnjičenih da su kao pripadnici JNA, lokalne teritorijalne vlasti i paravojne formacije "Dušan Silni" potkraj 1991. godine počinili ratni zločin - ubojstvo 70 civila - u Lovasu.

Pročitajte i ovo Masovno ubojstvo u Mladenovcu kod Beograda - 3 Mještani šute "Možda je Božja kazna!": Policija ispituje što se dogodilo s kućom ubojice iz Mladenovca Muškarac osumnjičen za otmicu priveden u zgradu Županijskog državnog odvjetništva - 3 Na parkiralištu u Petroviji Proširena istraga protiv 60-godišnjaka koji je oteo ženu u Istri: Poznato za što ga se tereti

Za ratne zločine optuženi su Ljuban Devetak, Milan Devčić, Milan Radojčić, Željko Krnjajić, Miodrag Dimitrijević, Darko Perić, Radovan Vlajković, Radisav Josipović, Jovan Dimitrijević, Saša Stojanović, Dragan Bačić, Zoran Kosijer, Petronije Stevanović i Aleksandar Nikolaidis.

Prilikom napada na selo Lovas 10. listopada 1991. godine u kućama i dvorištima ubijena su 22 civila, a do 18. listopada te godine još 23 mještana Lovasa ubijena su u improviziranim zatvorima, navodi se u optužnici.

Tog 18. listopada optuženi su mještane Lovasa natjerali da koračaju kroz minsko polje, pri čemu je njih 22-oje poginulo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene