Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šutanovac: Stanje na jugu Srbije stabilno, Samardžić nije govorio u ime vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski ministar obrane Dragan Šutanovac izjavio je kako je u regiji juga Srbije stanje stabilno i da nisu primijećene skupine koje izazivaju provokacije ogradivši se istodobno od izjava ministra za Kosovo Slobodana Samardžića ocjenom da "njegova retorika ne vodi u pravcu smirivanja situacije" .

Prema riječima Šutanovca, ministar za Kosovo Samardžić, kada je u ponedjeljak u Mitrovici rekao "vratit ćemo međunarodnim snagama za sukobe", nije govorio u ime srbijanske vlade. Šutanovac je dodao da ne zna je li on to govorio osobno ili u ime Demokratske stranke Srbije (DSS), ocijenivši, međutim, da "njegova retorika ne vodi u pravcu smirivanja situacije".

Pročitajte i ovo Mario Banožić Još je na intenzivnoj Stručnjak o dodacima na Banožićevu terencu: "Postavljanje traje satima, pa još skidanje..." Slika nije dostupna Puste ulice Na jugu Kirgistana stanje mirno, ali i dalje napeto

Srbijanski ministar obrane je kazao je također da on nije razgovarao s predstavnicima Srba sa sjevera Kosova jer je kontakt s njima u nadležnosti ministra Samardžića, ali da "nije uvjeren da su sve strukture pod nadzorom, već da postoje interesi manjih skupina da dođe do incidenta". 

Požalio se kako njegovo ministarstvo nema u posjedu Akcijski plan Samardžićeva ministarstva za situaciju nakon priznavanja neovisnosti Kosova, već mu je rečeno da ga može pogledati u srbijanskoj vladi, što je ocijenio "skandaloznim".

Šutanovac je izrazio žaljenje zbog pogibije policajca UNMIK, pripadnika ukrajinskog kontigenta, u sukobima u ponedjeljak na Kosovu i podsjetio "da se radi o državljaninu zemlje koja nije priznala neovisnost Kosova i i čovjeku koji je pod zastavom UN brinuo o miru u pokrajini".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene