Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prekinuto na tri sata

Sustav hlađenja Fukušime pokrenut nakon kvara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Operater japanske nuklearne elektrane Fukušima objavio je da je tijekom dana na tri sata bilo prekinuto hlađenje šipki s radioaktivnim gorivom u jednom od oštećenih reaktora.

Bio je to drugi kvar sustava za cirkulaciju morske vode za hlađenje šipki s iskorištenim nuklearnim gorivom u posljednja tri tjedna.

>>
U potresu i tsunamiju 2011. poginulo i nestalo 18.879 osoba

Tvrtka Tepko priopćila je da su tehničari uklonili kvar koji je nastao kada su radnici nenamjerno izazvali gubitak struje dok su pokušavali postaviti mrežu koja spriječava ulazak životinja u zgradu u kojoj se nalazi reaktor.

Prošloga je mjeseca uzrok nestanka struje u Fukušimi bio štakor koji je izazvao kratki spoj dotičući nezaštićene električne žice. Sustav hlađenja tada je bio izvan fukcije gotovo cijeli dan. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Prevrnuti tanker kod obale Japana VIDEO Prevrnuo se tanker, u pomoć poslani zrakoplovi i brodovi: Dio mornara nestao Ulična mačka Traje potraga "Nemojte je dirati i približavati joj se!" Golema drama zbog mačke u Japanu: Policija je traži, poslano upozorenje građanima

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene