UN je na svojim web-stranicama objavio videosnimku na kojoj se vidi srdačno rukovanje hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i srpskog ministra vanjskih poslova Ivice Dačića.

Galerija


Ministarstvo vanjskih poslova Srbije danas je objavilo da se Ivica Dačić, prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar vanjskih poslova Republike Srbije, u sjedištu UN- a u New Yorku susreo se s brojnim svjetskim čelnicima, među kojima je bila i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Predsjednica ide na Opću skupštinu UN-a: Predstavit će jedan lokalni hrvatski projekt koji može biti globalni Premijer Plenković i predsjednica Grabar-Kitarović (Foto: Robert Anic/Marko Lukunic/PIXSELL) Tko će održati govor pred Općom skupštinom UN-a? Predsjednica najavila odlazak, a iz Vlade poručuju da će još razgovarati

Iz Ureda predsjednice reagirali su te priopćili da nije bilo nikakvog susreta: "Na marginama 74. zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda u New Yorku, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović održala je brojne bilateralne sastanke i susrete s mnogim državnicima, a o kojima su hrvatski mediji pravovremeno obaviješteni.

Među tim bilateralnim sastancima nije održan susret s ministrom vanjskih poslova Republike Srbije Ivicom Dačićem. Naime, kurtoazni susret i pozdrav na hodniku okarakterizirati kao bilateralni sastanak smatramo nepristojnim i politički nekorektnim".

Međutim, snimka objavljena na web-stranicama UN-a pokazuje da se susret dogodio (i) u dvorani.

Kako je izgledao srdačan pozdrav hrvatske predsjednice i srpskog ministra vanjskih poslova možete pogledati OVDJE.