Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavila vladajuća koalicija

Susjedna zemlja postrožuje naplatu poreza iznajmljivačima nekretnina za odmor

Fontana di Trevi
Fontana di Trevi Foto: Getty Images
Italija planira postrožiti naplatu poreza iznajmljivačima nekretnina za odmor koji koriste digitalne platforme, najavili su dužnosnici vladajuće koalicije, što bi moglo povećati proračunski prihod za milijardu eura.

Nakon sastanka predstavnika vladajuće koalicije o proračunu za iduću godinu Forza Italia izvijestila je da će vlada uvesti identifikacijski kod za kratkoročni najam nekretnina.

"Kod će iznijeti na vidjelo prihod onih koji ne prijavljuju najam. To će donijeti više novca u državni proračun koji će biti usmjeren u smanjenje poreznog opterećenja", rekao je novinarima u ponedjeljak potpredsjednik vlade i čelnik Forza Italije Antonio Tajani.

Pročitajte i ovo Izraelska vojska - 1 Iz minute u minutu VIDEO Izrael upao u tunele ispod Gaze, u sukob se uključio i Jemen - iranski diplomat upozorava: "Ako ne prekinemo ovaj rat, sve će eskalirati"

Brojni iznajmljivači nude smještaj na digitalnoj platformi Airbnb, koju kritičari smatraju važnim faktorom nedostatka pristupačnog smještaja za stanovnike u brojnim popularnim turističkim odredištima. Neki gradovi odlučili su postrožiti propise kako bi ublažili krizu stanovanja.

Potpredsjednik talijanske vlade istaknuo je i da planiraju podići stopu poreza onima koji iznajmljuju više nekretnina.

Pročitajte i ovo Mandarine - 4 Zabranjen u EU Hrvatske mandarine pune pesticida poslane u Srbiju: "Ovo je druga po redu sporna pošiljka"

Iznajmljivači u Italiji plaćaju porez po stopi od 21 posto, a premijerka Giorgia Meloni želi je podići na 26 posto za one koji iznajmljuju više stanova. Prema početnom planu trebali su ga plaćati i oni koji kratkoročno iznajmljuju samo jedan stan.

Ured premijerke izvijestio je u odvojenom priopćenju da će nacrt proračuna biti predstavljen parlamentu najkasnije u ponedjeljak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene