Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Intervenirala policija

Sukobi na ‘EuroPride’ paradi u Varšavi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljska policija morala je upotrijebiti sredstva prisile kako bi rastjerala prosvjednike koji su zaprijetili sudionicima ‘EuroPride’ gay parade u Varšavi.

Nekoliko tisuća homoseksualaca, lezbijki i zagovornika jednakosti za istospolne parove paradiralo je ulicama Varšave, okruženi s nekoliko protuprosvjeda nacionalista koji su ih zasuli jajima i pokušali im zapriječiti put, što je naposlijetku izazvalo policijsku intervenciju.

Pročitajte i ovo Zagreb Pride 2023. Objavila policija Zagreb Pride ipak nije prošao sasvim mirno: Privedeno 14 osoba, od kojih 10 maloljetnika Održan Split Pride 2023. - 4 Sve je prošlo mirno U gradu na četiri rijeke održana prva povorka ponosa, Pride i u Splitu: "Mi imamo europske zakone, ali ne usađujemo ljudima europske vrijednosti"

>> FOTO: Uvijek najzabavniji gay pride u Londonu

Protivnici parade dijelili su primjerke Starog zavjeta, koji zabranjuje homoseksualnost, i uzvikivali: ‘Ne Sodomi i Gomori’. Gay pride parade u Varšavi se održavaju od 2001. godine, s izuzetkom 2004. i 2005. kada ih je zabranio tadašnji gradonačelnik Lech Kaczynski. Ovo je prvi put da se u poljskoj prijestolnici, tradicionalno konzervativnoj, održava europska parada koja se svake godine organizira u drugom gradu. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene