Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Među prosvjednicima i Michael Moore

Sukobi između policije i prosvjednika u New Yorku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Između policije i prosvjednika i simpatizera pokreta Occupy Wall Street (OWS) došlo je u subotu navečer do sukoba u trenutku kada su prosvjednici pokušali okupirati Zuccotti Park povodom obilježavanja šest mjeseci od nastanka ovoga pokreta.

Redatelj Michael Moore pridružio se prosvjednicima kojih je bilo oko 600, koji su pokušali podignuti šator na trgu. Policija je intervenirala kako bi rastjerala prosvjednike te je privela više prosvjednika.

OWS, Pokret koji osuđuje preveliku moć novca u politici i rastuće nejednakosti, okupirao je tijekom dva mjeseca, od rujna do studenoga, Zuccotti Park, sve dok prosvjednike nije rastjerela policija.

Pokret je objavio svoju namjeru da u subotu na tome mjestu organizira okupljanje kako bi obilježio šest mjeseci svoga postojanja. (Hina)

 

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Slika nije dostupna Pokušali podignuti novo šatorsko naselje U New Yorku uhićeni prosvjednici protiv Wall Sreeta

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene