Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokušali podignuti novo šatorsko naselje

U New Yorku uhićeni prosvjednici protiv Wall Sreeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotine prosvjednika iz akcije 'Zauzmimo Wall Street' pokušalo je u subotu navečer podignuti novo šatorsko naselje na prostoru oko crkve sv. Trojstva (Trinity Church) u New Yorku u čemu ih je spriječila policija i uhitila njih više desetaka.

Policija nije objavila podatke, a predstavnik akcije procjenjuje da se radi o 55 privedenih, među kojima pet do deset crkvenih članova.

Prosvjednici su nastavili u povorci ulicama Manhattana izvikivati da su'nezaustavljivi' i da je 'drukčiji svijet moguć'.

Pokret protiv Wall Streeta, sjedišta njujorške burze, počeo je u rujnu prosvjedima protiv bankarske pohlepe, nejednakosti i financijskog sustava skrojenog na ruku bogatima.

U nekoliko se tjedana proširio na druge gradove Sjedinjenih Država. Zadnjih tjedana zatvorena su njihova naselja u New Yorku, Los Angelesu, San Franciscu i drugim većim gradovima te se postavlja pitanje budućnosti pokreta.

Vlasti su akciju zatvaranja njihovih logora opravdale najčešće higijenskim razlozima i opasnošću za javnu sigurnost. (Hina)

Pročitajte i ovo Mirni prosvjed Spasimo Kozjak u Kaštelima - 3 Incijativa "Spasimo Kozjak" Ne žele novi ulaz u grad, na prosvjed pozvali i gradonačelnika: "Razaraju nas i guše" Prosvjednici u Izraelu Četvrti dan zaredom Prosvjednici s bakljama pred zgradom parlamenta: Traže nove izbore i optužuju izraelsko vodstvo

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene