Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpisao zapovijed

Kaos na Kosovu, šok bombe i suzavci u nekoliko naselja: Vučić šalje vojsku na granicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potpisao je zapovijed o podizanju borbene spremnosti jedinica Vojske Srbije na najvišu razinu. Zapovijedio je hitno premještanje dijela vojske na granicu s Kosovom. U sukobu građana i policije u naseljima na sjeveru Kosova ozlijeđeno je desetak građana.

Vučić je podignuo borbenu spremnost jedinica srpske vojske zbog sukoba policija i građana koji se dogodili u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću - mjestima na sjeveru Kosova.

Više desetaka specijalaca kosovske policije stiglo je džipovima do zgrada lokalnih samouprava u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu.

RTS javlja da su upotrijebili ogromnu količinu suzavaca i šok bombi. Oklopna vozila i specijalci su ispred zgrade Općine Zvečan, policajci su ušli u zgradu Općine.

Pročitajte i ovo Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić Skup u Beogradu Vučić najavio sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost zbog Kosova i veliku promjenu: "Ovo je posljednja večer da vam se obraćam kao predsjednik SNS-a"

Na ulazima u zgrade lokalne samouprave u sva tri naselja okupljene su grupe Srba zaposlenih u privremenim institucijama tih općina.

Okupljeni građani sukobili su se s policijom. Svjedoci su javili da su se čuli rafali, a zapaljeno je i jedno policijsko vozilo. U Leposaviću su postavljene barikade.

Na fakultetima i školama u Kosovskoj Mitrovici je prekinuta nastava. Specijalci su u Zubinom Potoku htjeli istaknuti zastavu plavo-žute boje koja simbolizira državnost na Kosovu.

Kosovska policija priopćila je kako "pomaže novoizabranim gradonačelnicima da ostvare pravo na rad u službenim općinskim zgradama" te da poduzimaju mjere osiguranja, održavanja reda i javnog mira.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Srbiji - 3 Dva masovna skupa vlasti i oporbe Srbiju čeka iznimno napet i važan vikend: Vučić najavljuje sudbonosne odluke, golemi pritisci na uposlenike u javnim poduzećima

Do sukoba je došlo u vrijeme kad je veliki broj Srba s Kosova otišao u Beograd kako bi sudjelovao na skupu predsjednika Aleksandra Vučića. Ozlijeđeno je desetak građana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene