Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Financijska prijevara

Suđenje Timošenko odgođeno za 15. listopada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski sud je, drugi put, odgodio suđenje za financijsku prijevaru oporbenoj čelnici i bivšoj premijerki Juliji Timošenko koja je u pritvoru i zbog zdravstvenih razloga ne može nazočiti raspravama.

Predsjednik suda u Harkivu Kostantin Sadovski odredio je da će se iduća rasprava održati 15. listopada. Gotovo tisuću pristaša oporbene čelnice i isto toliko njezinih protivnika okupili su se u ispred zgrade suda. Inače, Timošenko je u svibnju prevezena iz zatvora u bolnicu zbog hernije diska.

>> Prizivni sud potvrdio presudu Timošenko na sedam godina

Timošenko koja je od kolovoza 2011. u pritvoru a u listopadu je osuđena na sedam godina zatvora zbog 'zlouporabe vlasti' u vrijeme potpisivanja plinskog ugovora s Rusijom koji je ocijenjen nepovoljnim za Ukrajinu, u novom sudskom postupku treba odgovarati za financijsku prijevaru i ponevjeru državnog novca iz 1990-ih, što ona niječe. Potonje suđenje počelo je u travnju, ali je rasprava odgađana više puta zbog odsutnosti optuženice.

>> Januković traži za slobodu Timošenko 7 milijardi dolara

Ime Timošenko se navodi i među imenima svjedoka u suđenju za ubojstvo jednog zastupnika 1996. Sudski progon Julije Timošenko uzrokovao je tešku krizu između Ukrajine i Europske unije koja ga drži politički motiviranim i traži oslobađanje oporbene čelnice. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Vesna Juraić na suđenju braći Mamić Radila u računovodstvu Punica Luke Modrića svjedočila na suđenju Mamićima: "Ne sjećam se" Milorad Dodik odbio ustati Dodik provocirao, ponovno odgođen početak suđenja: "Ne može se poštovati ovakav sud"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene