Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sudac vojnoga suda u Moskvi odlučio je, nakon oslobađajuće presude u prvom sudskom postupku, da se nastavlja drugo suđenje trima osobama osumnjičenim za sudjelovanje u ubojstvu novinarke Anne Politkovskaje, unatoč negativnom mišljenju podnositelja tužbe o istrazi.


Sudac Nikolaj Tkačuk zatražio je da se izboru porotnika pristupi 7. rujna, pošto je odbio zahtjev obitelji žrtve, koji su pak prihvatila ministarstva za javnu upravu i za obranu, da se predmet vrati tužiteljstvu. Djeca oporbene novinarke ubijene u listopadu 2006. htjela su da predmete koji se tiču troje osumnjičenih za sudjelovanje u ubojstvu kojima se trenutno sudi ured tužitelja ujedini s predmetima koji se tiču osumjičenog za počinjenje zločina koji je još u bijegu i naručitelja koji još nije poznat.

Vezani članci Slika nije dostupna Seks, droga i kontroverza: Film koji će mnogi htjeti pogledati! Slika nije dostupna Modna urednica Anna Wintour nova američka veleposlanica?

Obitelj pokojne novinarke usprotivila se sadašnjem suđenju koje je počelo u srijedu, ocijenivši da mišljenje državnog tužiteljstva ima previše 'rupa' da bi se mogli osuditi optuženici koji su već oslobođeni u veljači. Vrhovni sud je naredio drugo suđenje zbog brojnih povreda procedure u prvom postupku. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju