Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odvjetnici Luke Bojovića traže da se iskaz Sretka Kalinića proglasi ništavnim jer je dan na hrvatskom jeziku i latinici.


S dva dana zakašnjenja u Beogradu je započelo suđenje članovima Zemunskog klana Luki Bojoviću, Sretku Kaliniću, Vladimiru Milisavljeviću i Milošu Simoviću. Odvjetnik Luke Bojovića u višesatnom je izlaganju pokušao pobiti iskaz Sretka Kalinića koji je dao 2010. godine nakon uhićenja u Zagrebu.

Cvetko Simić na Jarunu ubijen zbog fatalne supruge?

Vezani članci Prometna nesreća Za dlaku izbjegao tragediju: U Beogradu snimljena nesreća od koje se ledi krv u žilama Slika nije dostupna Žalbeni sud potvrdio 40 godina 'zemuncima' Kaliniću i Simoviću!

Odvjetniku Borivoju Boroviću sporno je što je Kalinićeva izjava dana na hrvatskom jeziku i na latinici koji nisu službeni jezik i pismo Srbije ističući kako je to nezakonito. 'Ja kao član obrane osporavam izjavu danu na hrvatskom jeziku i latinici jer ne razumijem mnoge izraze u njoj. Osim toga, Kalinić nije saslušan u Srbiji te ne možemo prihvatiti tu nezakonitu izjavu iz Hrvatske. Uz to tražimo i neuropsihijatrijsko vještačenje Sretka Kalinića jer smatramo da je on bolestan čovjek', rekao je Borović za Alo.

Bojovićev odvjetnik predlaže i saslušanje oca Sretka Kalinića zbog prijetnji Ani Simić, supruzi ubijenog Cvetka Simića čije je raskomadano tijelo pronađeno u Jarunu. Ona i Kalinić navodno su bili u vezi, a Kalinićev otac joj je, također navodno, prenosio prijetnje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook