Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi intervju u 20 godina

FOTO Otkrila zašto je sudjelovala u jednom od najpoznatijih ubilačkih pohoda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Patricia Krenwinkel bila je članica kulta zloglasnog Charlesa Mansona. Imala je samo 21 godinu kada je sudjelovala u brutalnim ubojstvima.

Prije 45 godina Patricia Krenwinkel sudjelovala je u možda i najpoznatijem ubilačkom pohodu u povijesti Kalifornije. Ona se 8. kolovoza 1969. na nagovor Charlesa Mansona priključila članovima njegovog kulta 'Obitelj' koji su ubili trudnu glumicu Sharon Tate i još četvero ljudi u domu koji je dijelila sa suprugom, filmskim redateljem Romanom Polanskim, piše Independent.

Pročitajte i ovo Screenshot U policijskoj postaji Šokantno otkriće: Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke nije umro prirodnom smrću? Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica

Krenwinkel koja je tada imala 21 godinu ubola je Abigail Folger toliko brutalno da je policija mislila da je bijela spavaćica koju je ubijena nosila zapravo bila crvena.

Ispovijest oca čija se kći udaje za najpoznatijeg ubojicu

Sljedeće noći Krenwinkel je opet ubila - pomogla je iskasapiti poduzetnike Lena i Rosemary La Bianca. Nakon toga krvlju je na zid napisala 'Smrt svinjama'. Bio je to dio Mansonovog plana da odgovornost za ubojstva prebaci na Afroamerikance i tako potakne rasni rat za koji je vjerovao da je neminovan.

Osuđeni na smrtnu kaznu

Krenwinkel i još dvije članice 'Obitelji' zajedno s Mansonom osuđene su na smrtnu kaznu koja je kasnije preinačena u doživotnu kaznu zatvora kada je Vrhovni sud tijekom 1970-ih zabranio smrtnu kaznu.

Ona je danas zatvorenica s najdužim stažem u Kaliforniji, a ovaj tjedan dala je svoj prvi intervju pred kamerama u 20 godina. Razgovor je obavljen za potrebe dokumentaraca Olivije Klaus 'Moj život nakon Mansona'.

Charlesu Mansonu odbijena mogućnost pomilovanja

Danas 66-godišnjakinja je rekla da se pridružila 'Obitelji' i sudjelovala u groznim i odvratnim ubojstvima jer je bila kukavica.  'Htjela sam se osjećati kao da će se netko brinuti za mene jer to nisam osjetila nigdje drugdje tijekom života', rekla je i dodala da je pridruživanjem Mansonu zapravo odbacila ostatak svog života.

Priznaje da su mnogi životi uništeni zbog 'puta uništenja' kojeg je ona bila dio. A na sve je pristala jer je htjela biti voljena.

Obitelji žrtava protiv uvjetnog otpusta

Klasu je za New York Times objasnila da se Krenwinkel borila da pomiri dva dijela svog života - 21-godišnju djevojku koja je počinila zločine zbog muškarca kojeg je voljela i 66-godišnju ženu koju svaki dan progoni beskrajna patnja koju je prouzročila.

Zloglasni ubojica: 'Nevin sam i tražit ću 50 milijuna dolara odštete!'

Patricia će uvjetni otpust ponovno moći zatražiti 2018. godine. Od dviju žena koje su osuđene s njom, Susan Atkins umrla je u zatvoru 2009. godine od raka, a 63-godišnjoj Leslie Van Houten prošle je godine 20. put odbijen zahtjev za uvjetni otpust.

Njemu se najviše protive obitelji žrtava. Kada je jednom od Mansonovih sljedbenika, osuđenom ubojici Bruceu Davisu, on dopušten 2012. godine kalifornijski guverner preinačio je odluku.

Manson je rekao da on preferira ostanak u zatvoru. U svakom slučaju, njegovo sljedeće ročište za uvjetni otpust zakazano je za 2027. godinu kada će imati 92 godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene