Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Velikodušni kralj'

Sudijski kralj Abdullah daruje 15 milijuna eura sarajevskoj knjižnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se radi o vladaru u čijoj su zemlji prava žena izuzetno ugrožena, sarajevsko sveučilište ne vidi ništa sporno u tome da mu dodijeli Nagradu za mir i progres.

Saudijska Arabija jedna je od onih zemalja u kojoj je ženama zabranjeno u javnost izlaziti bez pratnje muškarca, ne smiju voziti automobil i nemaju pravo glasa.

Pročitajte i ovo Miljacka Privezani zajedno Užas u Sarajevu: Iz Miljacke izvučena tijela majke i četverogodišnjeg djeteta Financiranje kampanje Objavljeni izvještaji Financiranje kampanje: Koalicija SDP-a potrošila više od milijun eura, HDZ gotovo polovinu platio donacijama

No čelnici na sarajevskom sveučilištu sretni su sa 15 milujuna eura  te će kralj Abdullah osim nagrade, dobit i tu čast da knjižnica nosi njegovo ime, 'Biblioteka kralja Abdullaha'.

Sarajevski mediji komentiraju kako niti jedan član akademske zajednice nije izrazio svoje mišljenje o ovoj inicijativi. Ovo nije prva građevina koja nosi ime po nekom iz islamističke i naročito vehabističke monarhije. Uz jedan kulturni centar sagrađena je džamija Kralja Fahda, pokojnog polubrata, prethodnika kralja Abdullaha, piše Radio Sarajevo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene