Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje se nastavlja

Mala pobjeda za kontroverznu braću: Sud će Andrewu i Tristanu Tateu možda morati vratiti zaplijenjenu imovinu

Braća Tate
Braća Tate Foto: Afp
Kontroverznome influenseru i poduzetniku Andrewu Tateu rumunjski je sud odobrio žalbu da mu se vrati oduzeta imovina nakon presude iz prosinca prošle godine.

Andrew Tate je pod istragom zbog optužbi da je organizirao trgovanje ljudima te za silovanje, što on poriče. 

U ponedjeljak je prizivni sud u Bukureštu naredio novo suđenje zbog zaplijenjene Tateove imovine, koja uključuje luksuzne automobile. 

Žalba je odobrena i Andrewovom bratu Tristanu te njihovim dvjema tvrtkama SC Ground Breaking Development SRL i The Cannon Run Limited. Odluka znači da će braća Tate moći na sudu pokrenuti novi postupak za povrat svoje oduzete imovine, prenosi BBC. 

 

 

 

Sudski dokumenti objavljeni u lipnju upućuju na to da su braća Tate skupila milijune eura i stekla skupu imovinu i nekretnine kroz svoje poslovne aktivnosti, koje su uključivale sadržaj za odrasle i online tečajeve samopomoći.

Oduzeli im i dragocjene satove

Braća Tate poriču optužbe rumunjskih istražitelja da su iskorištavali žene preko svog posla sa sadržajem za odrasle dok tužitelji tvrde da je posao braće djelovao kao djelovanje kriminalne skupine. 

Tijekom racije iz siječnja 2023. oduzeti su im automobili, ali i satovi vrijedni milijune eura.

U sudskoj tužbi obuhvaćene su i dvije rumunjske suradnice braće Tate, dok je identificirano sedam navodnih žrtava.

Braća, iako više nisu u kućnome prtvoru, ne smiju napuštati Rumunjsku dok traje suđenje.

Pročitajte i ovo Prosvjednica drži fotografiju Jeffreyja Epsteina (Foto: AFP) Skandal bez kraja Nove optužbe: ''Epstein je imao snimke seksa princa Andrewa, Clintona i Bransona''

Pročitajte i ovo Ana Stavljenić Rukavina Žalba tužiteljstva Sud ponovo odlučuje o zlouporabi položaja bivše ministrice: Uz Bandića unaprijed odabrala novog ravnatelja

"Neće dokazati ništa jer se to što tvrde nikada nije dogodilo", napisao je Tate na svojem X/Twitter profilu misleći na obvezu suda da dokaže da je svoje bogatstvo stekao nezakonito.

Novo saslušanje

Na društvenoj mreži X također su potvrdili da će se sljedeće saslušanje održati u četvrtak te da će se odlučivati o tome hoće li kontroverzna braća i dalje biti pod nadzorom suda i narednih 60 dana ili će im biti vraćeno pravo odlaska iz zemlje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene