Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sud na 24 sata prekinuo izlaske Priebkea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski sudac prekinuo je u ponedjeljak navečer na 24 sata izlaske bivšem njemačkom pripadniku SS-a Erichu Priebkeu (93), osuđenom u Italiji na kaznu doživotnog zatvora.

Prvi radni dan bivšeg SS-ovca, koji je u ponedjeljak ujutro došao u ured svoga odvjetnika kako bi ondje radio, bio je popraćen prosvjedima mladih članova židovske zajednice u Rimu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Kriv je' Unuku saudijskog kralja doživotni zatvor zbog ubojstva Slika nije dostupna Neeksplodirani automobil-bomba Bombaš s Times Squarea osuđen na doživotni zatvor

Giosue Bruno Naso, Priebkeov branitelj, kazao je kako je sudac 'popustio pod pritiskom ulice i političke moći'. 

Erich Priebke, uhićen u Argentini 1994. i izručen godinu poslije Italiji, osuđen je na doživotni zatvor jer je kao bivši nacistički časnik odgovoran za strijeljanje 335 talijanskih civila, među kojima mnogo talijanskih Židova, kod Ardeatinskih jama u Rimu 1944. godine.

>> Ratni zločinac Priebke iz pritvora može na posao

Međutim, Priebke svoju kaznu izdržava u kućnome pritvoru, a prošlog tjedna sudac mu je dopustio da svakodnevno napušta stan i odlazi raditi u ured svoga odvjetnika Paola Giachinija. Vjeruje se da Priebke piše memoare i da mu je dostupnija dokumentacija u odvjetničkom uredu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene