Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sud još neće podignuti optužnicu protiv Olmerta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni izraelski tužitelj Menahem Mazouz javno je jučer odbacio zamisao o skorom podizanju optužnice protiv premijera Ehuda Olemerta zbog korupcije o kojoj policija provodi istragu.

"Nisam uopće siguran da idućih tjedana možemo podignuti optužnicu. To mi se ne čini realno", kazao je državni tužitelj za izraelski privatni Kanal 2.

Pročitajte i ovo Pedro Sanchez sa suprugom sumnjiče ju za korupciju Španjolski premijer povlači se s javnih dužnosti nakon što je otvorena istraga protiv njegove supruge Uhićen Darinko Dumbović - 1 Javna nabava Poduzetnik priznao kako su se sređivali poslovi za Dumbovićeva sina Darka: Dobio uvjetnu kaznu

Olmert je rekao da će, ako se protiv njega podigne optužnica, dati ostavku, ali nije pokazao želju da to učini ako se optužnica ne podigne.

"Ovih dana" će biti saslušan u okviru istrage koja se provodi o korupciji, priopćila je policija u subotu.

Ministarstvo pravosuđa je jučer izrazilo nezadovoljstvo zbog činjenice da Olmert nije utvrdio datum susreta s istražiteljima, optuživši svoje odvjetnike da namjerno otežu stvar, prenosi vojni radio. 

>> Olmert osumnjičen za korupciju, oporba traži njegovu ostavku

Ehuda Olmerta sumnjiči se da je od američkog Židova, poslovnog čovjeka Morrisa Talanskog, dobivao "pozamašan", "nedopušten" iznos u gotovu novcu tijekom duljeg vremenskog razdoblja, dok je bio gradonačelnik Jeruzalema (od 1993. do 2003.), a zatim ministar industrije i trgovine (2003-2006.).

Policija usto sumnjiči Olmerta da je Talanskom pomogao da pobijedi na javnom natječaju, uz novčanu nagradu i da mu je pogodovao u kupnji terena u Jeruzalemu, kako piše izraelski tisak.

Premda je priznao da je primao financijsku pomoć za svoju predizbornu utrku, premijer je ustvrdio da je nedužan.

Protiv Olmerta se vode još tri istrage u svezi sa sumnjivom prodajom nekretnina i optužbama za zloporabu političkih ovlasti dok je bio ministar industrije i trgovine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene