Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Džihadistička organizacija Islamska država (IS) je prihvatila lojalnost nigerijske islamističke skupine Boko Haram, prema audio snimci koja je objavljena u četvrtak na društvenim mrežama i predstavljena kao govor glasnogovornika IS-a Abu Mohameda al-Adnanija.


"Objavljujemo vam dobru vijest o širenju kalifata na Zapadnu Afriku jer je kalif prihvatio lojalnost naše braće iz sunitske skupine za propovijedanje džihada", arapskog imena Boko Harama koji je početkom ožujka objavio svoju lojalnost ekstremističkoj organizaciji.

Vezani članci Slika nije dostupna TRŽNICE ROBLJEM 21. STOLJEĆA Djevojke prodaju za kutiju cigareta Slika nije dostupna Jeziva poruka sugrađanima: 'Islamska država dolazi u Crnu Goru i neće imati milosti'

U 30-minutnoj snimci Adnani traži od muslimana da "odu u zapadnu Afriku, pridružiti se braći borcima".

Kosovo usvojilo zakon o sprječavanju odlazaka u džihad

Boko Haram, koji ima više tisuća boraca, izvodi krvave napade na velike gradove Nigerije i masakrira stanovnike u zabačenim područjima u toj i susjednim zemljama.

Organizacija IS, koja je zauzela velika područja iračkog i sirijskog teritorija od lipnja, proglasila je kalifat.

Međunarodna koalicija koju vode Sjedinjene Države od kolovoza napada džihadiste u Iraku i podržava kopnene ofenzive vojske i šijitskih milicija i uspjela je preuzeti neka područja od džihadista. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook