Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kakav prizor

VIDEO Oblak koji je na 16 kilometara iznad zemlje zaustavio avione

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vulkanski pepeo može biti izuzetno opasan za zrakoplove i prouzročiti oštećenje ili čak otkazivanje motora.

Neki letovi između Australije i jugoistočne Azije te svi domaći letovi iz zračne luke Darwin na sjeveru zemlje otkazani su u subotu nakon erupcije vulkana Sangeang Apia na jugu Indonezije koji izbacuje pepeo. Stup pepela iz vulkana visok je čak 16 kilometara. 

Pročitajte i ovo Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan" Slika nije dostupna Poremećen promet Zbog vulkanskog pepela ponovo otkazani letovi u Australiji

 

Među otkazanima su međunarodni letovi prema i iz Australije za Singapur, istočni Timor i Bali nakon oblaka pepela iz vulkana koji je erumpirao u petak navečer i koji se proširio na središnju Australiju.

'U ovom trenutku izbacivanje pepela je malo usporeno nakon prvotne velike erupcije, ali nitko ne zna što će biti u iduća 24 sata ili kasnije', rekao je za Reuters australski stručnjak Emile Jansons. Dodao je da je posljednja erupcija Sangeang Apia te jačine bila 1999.

VIDEO Avion sletio uz pomoć padobrana

Glasnogovornica Međunarodne zračne luke Darwin Virginia Sanders je potvrdila da su svi letovi otkazani.

Vulkanski pepeo može biti izuzetno opasan za zrakoplove i prouzročiti oštećenje ili čak otkazivanje motora. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene