Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Studentice zviždale za radnicima pa dobile opomenu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko studentica s britanskog koledža u Tonbridgeu odlučilo je okrenuti obrazac ponašanja i umjesto slušanja zvižduka koji im upućuju radnici, one su zviždale i sočne komentare dobacivale radnicima.

Radnici koji grade skupocjenu zgradu u blizini koledža ostali su nemalo iznenađeni kada su njihovu ulogu 'uličnih zlostavljača' preuzele djevojke koje pohađaju ustanovu za visoko obrazovanje. 

Pročitajte i ovo Najpoželjniji fakulteti Deset najpoželjnijih Vode li se maturanti razumom ili osjećajima pri odabiru fakulteta? Dnevnik Nove TV donosi odgovore Ilustracija direktiva o pomorskoj strategiji Hrvatska dobila opomenu Europske komisije, prijeti se i tužbom

Voditelj graditelja odmah je o tome obavijestio vodstvo koledža, a oni studenticama poslali upozorenje.

'Koledž je upozoren da su neke studentice komentirale i zviždale radnicima koji grade zgradu u blizini. Iako smo sigurni da niste mislile ništa zlonamjerono ili nekoga uvrijediti, ovo se smatra zlostavljanjem i nije prihvatljivo. Zatražili smo od izvođača da nas obavijeste o svim slučajevima zlostavljanja nakon čega ćemo poduzeti primjerene mjere koje bi mogle uključivati i disciplinske akcije protiv onih koji se ponašaju nedolično', stoji u mailu koje je vodstvo koledža postalo studenticama.

Stručnjak za zakone o radu, Peter Mooney kaže da bi fakultet mogao biti tužen za seksualno zlostavljanje ukoliko netko od radnika slučaj odluči rješiti na sudu.

'Radnici su zaštićeni od zlostavljanja na poslu. Ako se osjećaju ugroženo do mjere u kojoj smatraju da su zlostavljani ili da ih netko vrijeđa onda će koledž za to biti odgovoran. Studenti su obvezni poštivati pravila fakulteta ili će biti izbačeni, kao što bi i radnici koji se tako odnose prema drugim ljudima bili otpušteni', rekao je.

Na koledžu u Tonbridgeu studira 2,300 studenata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene