Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šok na fakultetu

Studenti izvršili obdukciju na vlastitom profesoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Studenti medicinskog fakulteta u Stockholmu nemalo su se i neugodno iznenadili kad su na stolu za obdukciju ugledali tijelo pokojnog im profesora.

Da stvar bude gora, nekima od njih to je bila prva autopsija uopće. 'Prva obdukcija je stvarno, stvarno, emotivna, a mi smo na stolu imali nekoga koga poznajemo', izjavio je jedan od šokiranih studenata švedskoj agenciji TT.

Pročitajte i ovo Zbog pogrešne oznake krivo tijelo je kremirano i zakopano na pogrešnom mjestu Obitelji su zgrožene Kremirali krivu osobu i pokopali drugu umjesto nje: "Kajemo se zbog ove situacije" Nestala Snježana Doničar Zadravec U bolnici Tragičan ishod: Preminula pronađena žena u Međimurju, slijedi sudska obdukcija

'Čini mi se da je nešto u pripremi jako pošlo krivo', dodao je drugi. Studenti obično unaprijed dobiju podatke o pokojnicima na čijim tijelima će učiti, ali izgleda da to ovaj put nije bio slučaj.

>> Dječaci pretukli starca i na njemu obavili obdukciju

Čelnica tog odjela medicinskog fakulteta Tina Dalianis izjavila je da žali zbog incidenta, ali je dodala da studenti moraju 'naučiti trikove zanata'.

'To je strašno, ali je katkad dio obrazovanja. Nažalost, moraju se nositi s time', rekla je. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene