Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Cou Cous nije bio agresivan'

Strava u zoološkom vrtu: Lav zaskočio i ubio djevojku (24)

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petogodišnji Cous Cous dosad nije pokazivao znakove agresivnosti. Odstrijelio ga je zamjenik šerifa

Cous Cous, petogodišnji afrički lav težak oko 160 kilograma, jučer je u svom kavezu ubio 24-godišnju radnicu privatnog utočišta za egzotične mačke u Dunlapu u Kaliforniji, prenosi CNN.

Lava je, nakon nekoliko neuspješnih pokušaja drugog zaposlenika da mu skrene pažnju, odstrijelio zamjenik šerifa, koji je potom dao medicinsku pomoć zaposlenici. Međutim, djevojka Dianna Hanson umrla je na licu mjesta.

>> U BiH preko oglasnika prodaju bengalske tigrove, lavove, jaguare...

Čelnica Zaklade Jenny iz džungle Jenny Michaels rekla je kako je Dianna i prije ulazila u Cous Cousov kavez, uz pratnju zaposlenika parka. Dodala je kako lav nije bio agresivan ni davao ikakve naznake da bi mogao biti opasan.

Vijest o Dianninoj smrti na Facebooku je objavio njezin otac Paul Hanson."Dianna je stvarno voljela svoje stažiranje u Utočištu za mačke. Ona i ja vozili smo se tamo iz Seattlea 1. i 2. siječnja. Bila je tako uzbuđena što će raditi u Utočištu za mačke i živjeti u Kaliforniji. Kad smo došli tamo, krenuli smo u oblizak i pokazali mi je sve velike mačke s kojima će raditi", napisao je otac.

"Mislima i molitvama smo uz nju i njezinu obitelj u ovim kritičnim trenucima", rekao je osnivač projekta Utočište za mačke Dale Anderson. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene