Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svjetina u glavnom gradu Afganistana u četvrtak je ubila ženu, spalila tijelo i bacila ga u prljavu rijeku u središtu Kabula, objavila je policija.


UPOZORENJE!!! Niže priložena snimka izrazito je uznemirujućeg karaktera!

Motiv ubojstva, koje se dogodilo u prometnom središtu grada, nije poznat. Lokalna televizija objavila je snimku mjesta zločina uz objašnjenje kako je svjetina napala ženu jer je spalila nekoliko stranica Kurana.

Vezani članci Bombaš samoubojica se raznio u automobilu u Kabulu (Foto: Screenshot/Reuters) - 1 Bombaš samoubojica raznio se na ulazu u policijsku postaju: U eksploziji auto bombe u Kabulu gotovo stotinu ranjenih Slika nije dostupna Protuamerički prosvjedi u Afganistanu zbog paljenja Kurana

Roditelji žrtve su u razgovoru s istražiteljima otkrili da im je kći bila psihički bolesna, kažu u policiji. Glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova priopćio je da je uhićeno četvoro osumnjičenih.

UZNEMIRUJUĆA SNIMKA: Oteli djevojku i mladića te ih brutalno pretukli

Afganistan pokušava izaći iz razdoblja obespravljenosti žena koje je počelo pod talibanima devedesetih godina i takve javne okrutnosti, osobito u Kabulu, nisu česte.

Ženska su prava unaprijeđena od 2001. i svrgavanja militanata koji su primjenjivali kruto tumačenje islamskog zakona. No, promatrače brine što je taj napredak ugrožen zbog raširenog nasilja nad ženama i podzastupnjenosti žena u politici i javnom životu.

UN je 2013. objavio izvješće po kojem većina nasilja nad ženama ostaje neprijavljena, osobito na selu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook