Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strahota

Strava u Siriji: Vojska bacila kazetnu bombu na dječje igralište i ubila 10-ero djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aktivisti u Siriji javljaju kako je vojni zrakoplov režimske vojske bacio kazetnu bombu na dječje igralište, nakon čije eksplozije je poginulo 10-ero djece.

Postoji i snimka posljedica tog napada, koja prikazuje tijela ubijene djece te njihove majke kako ih oplakuju, prenosi BBC. U napadu je sudjelovao borbeni zrakoplov tipa MiG, koji je bombu bacio na dječje igralište u selu Deir al-Asafir, istočno od Damaska.

Pročitajte i ovo Napad u Damasku jedna ozlijeđena U napadu Izraela oštećeno iransko veleposlanstvo, izvori tvrde: "Eliminiran je zapovjednik Iranske revolucionarne garde" Slika nije dostupna Nasilje u Siriji U bombardiranju predgrađa Damaska poginulo 12 ljudi

>> Sirijska vojska bombardira okolicu Damaska

O napadu su izvijestili aktivisti koji podržavaju sirijsku opoziciju.

Žestoke borbe vode se i dalje oko Damaska, a pobunjenici su uspjeli zauzeti dio zračne luke u jučerašnjim borbama.

Na video snimci s dječjeg igrališta vide se dijelovi kazetne bombe, odnosno takozvani 'zvončići'. Na jednoj od snimki vide se tijela dvije ubijenih djevojčica, dok se na drugoj može vidjeti majka kako oplakuje mrtvu kćer u bolnici.

Posljednjih mjeseci sve je više izvještaja iz Sirije kako vojska Bašar al-Asada u borbama s pobunjenicima koristi kazetne bombe, no većina tih izvještaja je opovrgnuta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene