Sedam osoba je ozlijeđeno u napadu sjekirom na željezničkom kolodvoru u Düsseldorfu na zapadu Njemačke.


U četvrtak kasno navečer dogodio se napad sjekirom na željezničkom kolodvoru u Düsseldorfu, u kojem je ozlijeđeno sedmero ljudi.

Vezani članci Stanovnica Berlina u jeku epidemije koronavirusa Stručnjaci objasnili zašto je u Njemačkoj tako malo umrlih od koronavirusa Koronavirus u Italiji Novi šok iz Italije: U jednom danu 793 ljudi umrlo od koronavirusa, broj zaraženih u svijetu prešao 300.000

Iako je glasnogovornik policije prvo rekao da je uhićeno dvoje ljudi, policija je kasnije potvrdila da je uhićen samo jedan muškarac, 36-godišnjak za kojeg su u izjavi za medije naveli da dolazi iz bivše Jugoslavije i da navodno ima mentalnih problema. Kasnije je objavljeno da muškarac dolazi s Kosova.

Osumnjičeni 36-godišnjak s Kosova, koji živi u zapadnom njemačkom gradu Wuppertalu, pobjegao je s kolodvora nakon napada u četvrtak i skočio je s obližnjeg mosta i pritom se teško ozlijedio. Uhićen je i nalazi se u bolnici.

Policija navodi kako vjeruje da je osumnjičenik djelovao sam. U priopćenju se također navodi da su teško ozlijeđene osobe u stabilnom stanju.

Glasnogovornik policije rekao je u četvrtak kasno navečer da se ne radi o terorizmu. (Hina/Ma.B.)