Sedam osoba je ozlijeđeno u napadu sjekirom na željezničkom kolodvoru u Düsseldorfu na zapadu Njemačke.


U četvrtak kasno navečer dogodio se napad sjekirom na željezničkom kolodvoru u Düsseldorfu, u kojem je ozlijeđeno sedmero ljudi.

Vezani članci Hrvati u Njemačku više ne dolaze samo kako bi zarađivali (Foto: Dnevnik.hr) Hrvati u Berlin više ne dolaze samo zarađivati: "Gastarbajter znači radnik u gostima, a oni nisu više radnici" Rudari, ilustracija (Foto: Getty Images) Eksplozija u rudniku u Njemačkoj: Više od 30 rudara bilo zarobljeno na dubini od 700 metara

Iako je glasnogovornik policije prvo rekao da je uhićeno dvoje ljudi, policija je kasnije potvrdila da je uhićen samo jedan muškarac, 36-godišnjak za kojeg su u izjavi za medije naveli da dolazi iz bivše Jugoslavije i da navodno ima mentalnih problema. Kasnije je objavljeno da muškarac dolazi s Kosova.

Osumnjičeni 36-godišnjak s Kosova, koji živi u zapadnom njemačkom gradu Wuppertalu, pobjegao je s kolodvora nakon napada u četvrtak i skočio je s obližnjeg mosta i pritom se teško ozlijedio. Uhićen je i nalazi se u bolnici.

Policija navodi kako vjeruje da je osumnjičenik djelovao sam. U priopćenju se također navodi da su teško ozlijeđene osobe u stabilnom stanju.

Glasnogovornik policije rekao je u četvrtak kasno navečer da se ne radi o terorizmu. (Hina/Ma.B.)