11 osoba je ozlijeđeno je u subotu nakon što se automobil zaletio u pješake u blizini Prirodoslovnog muzeja u Londonu.


Jedan muškarac vozilom se zaletio u prolaznike u blizini poznatog muzeja u Londonu oko 14:20 sati po lokalnom vremenu. Bolničari na licu mjesta pomažu ozlijeđenima, javlja Mirror.

Vezani članci Automobilom se zabio u karnevalsku povorku u Njemačkoj Broj ozlijeđenih u naletu automobila na povorku u Njemačkoj popeo se na 50 Hladnjača u kojoj su se nasmrt smrznuli kineski migranti (Foto: AFP) Širi se istraga o smrti 39 migranata u hladnjači: Svjedok tvrdi da se vozač kad je otvorio hladnjaču onesvijestio

Policija je potvrdila da su mnogi ozlijeđeni, a nešto kasnije objavljeno je da ozlijeđenih ima 11.

Policija je incident u četvrti South Kensington opisala kao sudar i istražuje se motiv i okolnosti događaja, prenosi britanska agencija Reuters.

BBC je prenio ocjene policije da se radi o manjim ozljedama. Obližnji muzeji i postaje podzemne željeznice su evakuirani, a zatvorene su i okolne prometnice.

Britanski mediji izvještavaju kako je crna Toyota Prius, kojom je izveden napad na pješake, licencirani taksi. Napadača su na licu mjesta zaskočili zaštitari i zadržali ga do dolaska policije.

U policijskom izvješću koje je objavljeno predvečer stoji kako se vjeruje da je automobil naletio na nogostup te pritom naletio na brojne pješake."Incident istražujemo kao prometnu nesreću, a ne teroristički čin", kaže se u priopćenju.

U nesreći je ozlijeđeno 11 osoba. Većinom je riječ o ozljedama glave i udova, a devet je osoba prevezeno u bolnicu.