Tinejdžer (18) ušetao je s mačetom u dječji vrtić u Saudadesu u Brazilu u utorak u 10 sati po lokalnom vremenu. Ubio je troje djece i dvije odgajateljice. Napadač je uhićen i u bolnici je.

Galerija


U dječji vrtić u brazilskom gradiću Saudadesu ušetao je osamnaestogodišnjak s mačetom u ruci. Ubio je troje djece i dvije odgajateljice, od kojih je jedna preminula na licu mjesta, a druga je ozljedama podlegnula u bolnici, javlja Noticias.

Vezani članci Koronavirus u Brazilu Korona izvan kontrole: Rekordan broj novozaraženih u Brazilu, drugi najsmrtonosniji dan od početka pandemije Liječnici u bolnici u Brazilu Predsjednik slavi prosvjede protiv distance, a u zemlji dnevno umire gotovo 3000 ljudi: "Sretan sam, želimo slobodu"

Policija je otkrila i da su sva djeca u vrtiću mlađa od dvije godine.

Napadač je uhićen, a prije nego što je savladan sam se ozlijedio. Hospitaliziran je s teškim ozljedama. Iz policije su kazali da je do vrtića došao biciklom, a nije im poznat od prije. Susjedi su došli nakon što su čuli plač i jauke, a tinejdžer se tada navodno ozlijedio mačetom.

''Mladić je inače iz dobre obitelji, oni su dobri ljudi. Nepoznato je li imao kakvih psihičkih problema. Nitko ne zna njegove razloge'', rekao je João Rodrigues, gradonačelnik Chapeca, grada kojemu pripada Saudades.

U trenutku napada nekoliko desetaka djece bilo je u vrtiću.

Ranije su se događali smrtonosni napadi u brazilskim školama. Dvanaestero djece ubijeno je 2011. u Rio de Janeiru i 22 je teško ozlijeđeno nakon što je 23-godišnji bivši učenik pucao iz vatrenog oružja. Žrtve su bile u dobi od 12 do 14 godina.

Prije dvije godine dvoje je napadača ubilo petero učenika, ravnatelja i učitelja u Raul Brasilu blizu Sao Paula.