Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SDP-ovci na udaru

'Strateški partneri' Čović i Dodik kreću s 'čišćenjem' političkih protivnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dragan Čović i Milorad Dodik odnose svojih stranaka opisali su kao 'strateško partnerstvo'. Dodik kaže da sada očekuje da se 'očisti' stanje u Vijeću ministara BiH.

Predsjednici HDZ BiH Dragan Čović i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik potvrdili su u srijedu kako će te dvije stranke i nakon lokalnih izbora nastaviti suradnju u tijelima vlasti Bosne i Hercegovine, definirajući to kao "strateško partnerstvo".

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Čudna matematika Dodik zgrozio izjavom: "5 milijardi ljudi neće biti za rezoluciju o genocidu u Srebrenici" Milorad Dodik Rizik na Balkanu Američki obavještajci strahuju zbog Dodika: "Njegovi potezi mogu dovesti do nasilnih sukoba, mirovne snage bile bi nadvladane"

>> Izbori u BiH regularni, čekaju se pregovori među strankama

Nakon sastanka s Čovićem u Banjoj Luci, Dodik je novinarima izjavio kako sada očekuje da se "očisti" stanje u Vijeću ministara BiH, što će se učiniti smjenom Zlatka Lagumdžije s dužnosti ministra vanjskih poslova. "Ukoliko SDP BiH nakon toga iziđe iz vlasti, mi ćemo naravno nastaviti suradnja sa Strankom demokratske akcije", izjavio je Dodik.

Pojasnio je i kako će se nastaviti inzistirati da se Denis Bećirović, još jedan dužnosnik SDP BiH, smijeni s pozicije zamjenika predsjednika zastupničkog doma parlamenta BiH. "Mislim da imamo većinu za to i nema nikakve zapreke da se to dogodi", kazao je Dodik.

Dragan Čović je pojasnio kako je HDZ BiH trenutačno usredotočen na poboljšanje položaja Hrvata u toj zemlji i s tim ciljem ova stranka i počinje niz bilateralnih razgovora s drugim političkim partnerima, pa tako i sa SNSD-om. Čović je dodao kako je sada najvažnije osigurati ravnopravan položaj Hrvata u Federaciji BiH.

"I ovi izbori su praktično pokazali da vlast koja se pokušala napraviti u Federaciji praktično uopće ne funkcionira i da ta vlast u sebi nema nikakav legitmitet", kazao je Čović, aludirajući na činjenicu da su hrvatske interese na federalnoj razini do sada zastupale Narodna stranka "Radom za boljitak" (NSRzB) i Hrvatska stranka prava (HSP) a oni su na izborima dobili malu potporu hrvatskog biračkog tijela.

Cilj je rješiti taj problem u idućih mjesec do mjesec i pol dana, pojasnio je Čović. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene