Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naslovnica satiričnog magazina

Strastveni poljubac muslimana i karikaturista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski satirični magazin Charlie Hebdo objavio je na naslovnici strastveni poljubac koji bi opet mogao uznemiriti muslimane.

Nakon eksplozije bombe u uredu, prijetnji smrću i blokiranja Facebook stranice, Charlie Hebdo nije ustuknuo,. Na naslovnici je objavio karikaturu strastvenog poljubca muslimana i karikaturista, a ispod nje piše: Ljubav je jača od svega.

Pročitajte i ovo Zec, Ilustracija U Francuskoj Divlji zečevi preplavili grad: Gradonačelnik pronašao rješenje, brojni užasnuti - "Ovo je skandalozno!" Slika nije dostupna Branili slobodu zadirkivanja Napadnuti francuski list ponovno tiskao karikature Muhameda

Gnjev ektremnih islamista na sebe su navukli prošli tjedan kada su objavili karikaturu proroka Muhameda. Za razliku od prošlotjednog izdanja, na ovom ne piše je li na karikaturi prorok Muhamed.

Nakon bombe koja je eksplodirala u njihovim uredima, francuski muslimani koji su bili veoma kritični prema magazinu, osudili su napad. 'Ja sam veoma vezan uz slobodu medija, čak i kada mediji nisu nježni prema muslimanima, islamu ili pariškoj džamiji', rekao je Dalil Boubakeur, glavni imam pariške džamije.

'Mislili smo da su se granice pomaknule i da će biti više poštovanja prema našem satiričkom radu, našem pravu da se rugamo. Slobodu da dobro nasmijemo važna je kao i sloboda govora', rekao je urednik Charlie Hebdoa, Stephane Charbonnier.

Od tada, novinari Hedboa rade u uredima dnevnog lista Liberation, koji je također primio prijetnje turskih hakera.

'Budimo oprezni. Postoji razlog vjerovati da je ovo postupak fundamentalista, ali također bi to moglo biti samo djelo dva pijanca', napisao je nakon napada karikaturist Luz.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene