Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda

Loše manire

Strani diplomati New Yorku dužni 17 milijuna dolara kazni za parkiranje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Diplomati duguju New Yorku 17 milijuna dolara neplaćenih kazni za parkiranje a iznos je možda još i veći nakon što su se svjetski čelnici okupili na zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda.

Najveći dužnici su predstavnici Egipta koji duguju 1,9 milijuna dolara, zatim Nigerijci sa kaznama od milijun dolara a na trećem su mjestu diplomati iz Indonezije koji nisu platili 725.000 dolara kazni za parkiranje.

Prema postojećem zakonu dug pojedine zemlje za kazne za parkiranje odbija se od svote koju SAD daje kao pomoć tim zemljama. Američki kongresnici Michael Grimm, Peter King i Edolphus Towns predložili su zakon prema kojem bi se zemljama koje imaju najviše iznose dugova uvele svojevrsne sankcije. Oni traže da zemljama dužnicima State Department odbije obnovu diplomatskih putovnica.

U New Yorku ima 289 diplomatskih predstavništava. (Hina)

Pročitajte i ovo Policija i vatrogasci u New Yorku Kaos u New Yorku VIDEO Podrhtavanje tla i eksplozije probudili građane: Policija odmah podigla helikoptere Proslava Nove godine u svijetu - 5 Predivni prizori Pogledajte kako izgledaju slavlja Nove godine u svjetskim metropolama

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene