Obavijesti Video Pretražite Navigacija
upozorenje

Policija u štrajku, pa nastale kolone na granici Hrvatske i Slovenije: Evo koliko se čeka

Zbog štrajka upozorenja slovenskih policajaca, koji je počeo u ponedjeljak ujutro u osam sati, usporen je ulaz teretnih vozila iz Hrvatske u Sloveniju, najviše na graničnim prijelazima Bregana-Obrežje i Gruškovje-Macelj, javljaju slovenski prometni servisi.

Na navedenim prijelazima čeka se više od dva sata, navode servisi.

Pročitajte i ovo Radnici Luke Zadar u štrajku - 1 štrajk do daljnjega Radnici Luke Zadar u očaju: "Da nisam kod roditelja, ne bih preživio mjesec" Slika nije dostupna buking manji, ali... Počeo skijaški tjedan, gužve na granicama diljem zemlje: "Ponijeli smo sarme, ali ne dovoljno..."

Riječ je o štrajku upozorenja koji će trajati do 12 sati. Policijski sindikat tvrdi da štrajk, koji se odvija samo na graničnim prijelazima i uključuje temeljitiji pregled osobnih i teretnih vozila, upozorava vladu na neispunjene, a preuzete obveze od prije dvije godine, pretežito vezane za plaće.

Vlada tvrdi da je svoje obveze uglavnom ispunila i da su njihove plaće odonda povećane za više od 15 posto, ali da je spremna na nove razgovore sa sindikatom. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene