Zbog štrajka upozorenja slovenskih policajaca, koji je počeo u ponedjeljak ujutro u osam sati, usporen je ulaz teretnih vozila iz Hrvatske u Sloveniju, najviše na graničnim prijelazima Bregana-Obrežje i Gruškovje-Macelj, javljaju slovenski prometni servisi.


Na navedenim prijelazima čeka se više od dva sata, navode servisi.

Vezani članci Zaključana ograda, ilustracija Karipska zemlja zbog neovlaštenih migracija i sigurnosti odlučila se na radikalan potez: Grade ogradu duž cijele granice Domagoj Mikić na graničnom prijelazu Macelj Velike gužve na granici sa Slovenijom za ulazak u Hrvatsku - mnogi pokušavaju ući bez PCR testa

Riječ je o štrajku upozorenja koji će trajati do 12 sati. Policijski sindikat tvrdi da štrajk, koji se odvija samo na graničnim prijelazima i uključuje temeljitiji pregled osobnih i teretnih vozila, upozorava vladu na neispunjene, a preuzete obveze od prije dvije godine, pretežito vezane za plaće.

Vlada tvrdi da je svoje obveze uglavnom ispunila i da su njihove plaće odonda povećane za više od 15 posto, ali da je spremna na nove razgovore sa sindikatom. (Hina)