Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedna osoba poginula

VIDEO Zastrašujući prizori: Vatra doslovno guta sve pred sobom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi Južni Wales u Australiji proglasio je izvanredno stanje zbog brojnih požara sjeverozapadno od Sydneya u kojima je dosad stradalo više od 200 kuća i jedna ljudska žrtva, javljaju australski mediji.

Premijer Novog Južnog Walesa Barry O'Farrel rekao je da će proglašenjem izvanrednog stanja nadležne službe tijekom idućih 30 dana dobiti dodatne ovlasti kako bi tijekom akcija gašenja požara mogle prekidati dostavu plina i električne energije pojedinim područjem.

Pročitajte i ovo U trgovačkom centru u Sydneyju muškarac je napadao prolaznike nožem, ubila ga je policija - 11 Horor VELIKA GALERIJA Suze na licima, majke s djecom u nevjerici: Šokantan napad blokirao centar Sydneyja Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Hrabar potez Uznemirujuće: Pogledajte heroja koji je napadaču iz Sydneyja hrabro stao na put kako bi zaštitio ženu s djecom

Jedan od najvećih požara zahvatio je zonu smještenu između gradova Lithgow i Bilpin, približno 80 km sjeverozapadno od Sydneyja. Požar se intenzivirao nakon što je uništio oko 90.000 hektara.

>> VIDEO Nije obični oblak: Što se to nadvilo nad Sydney?

Još dva požara pustoše područje Blue Mountaina nedaleko od Sydneya pa se strahuje da bi se požari idućih dana mogli spojiti i ugroziti grad.

Sve te požare zapravo čine 63 manja požara, od kojih je njih 17 još uvijek nije stavljeno pod kontrolu. Na terenu je preko 2.000 vatrogasaca. Gašenje otežavaju vjetar jačine 90 km/h te vrlo mali postotak vlage u zraku, od svega 15 posto. (B.V./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene