Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mjere opreza

Strah od havarije: Mijenjaju se motori na tri Airbusa A380

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Singapore Airlines zamijenit će motore na svojim trima zrakoplovima Airbus A380.

Ova odluka donešena je zbog nedavne havarije koju je pretrpio zrakoplov ovog tipa australske tvrtke Qantas. Preporuku singapurskom avioprijevozniku da iz opreza zamijene problematične Trent 900 motore dala je tvrtka Rolls Royce. Kako kažu, Rolls Royce ih je upozorio da je na tim trima motorima primijećeno curenje ulja, ali je riječ o problemu različitom od onog koji se dogodio Qantasovu A380.

Pročitajte i ovo Ilustracija Smaknuće u planu Otočna država prvi će put nakon gotovo 20 godina pogubiti ženu: ''Bilo je pitanje vremena kad će dobiti obavijest o izvršenju'' Ilustracija Sloboda kretanja Japan više nema najjaču putovnicu na svijetu: Doznajte i na kojem je mjestu Hrvatska

>> VIDEO: Zrakoplov prisilno sletio nakon eksplozije

>> Rolls Royce: Incident Quantasova zrakoplova vezan samo za motor Trent 900

Tri letjelice trenutno se nalaze u Londonu, Sydneyju i Melbourneu gdje čekaju zamjenu motora i još se ne zna koliko dugo će biti izvan prometa.

Prošli četvrtak Qantasov A380 prisilno je sletio u singapursku zračnu luku nakon kvara na jednom od četiri Rolly Royceova motora, samo nekoliko minuta nakon polijetanja. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene