Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Singapore Airlines zamijenit će motore na svojim trima zrakoplovima Airbus A380.


Ova odluka donešena je zbog nedavne havarije koju je pretrpio zrakoplov ovog tipa australske tvrtke Qantas. Preporuku singapurskom avioprijevozniku da iz opreza zamijene problematične Trent 900 motore dala je tvrtka Rolls Royce. Kako kažu, Rolls Royce ih je upozorio da je na tim trima motorima primijećeno curenje ulja, ali je riječ o problemu različitom od onog koji se dogodio Qantasovu A380.

Vezani članci Dr.sc. Branimir Vidmarović gost Dnevnika Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Politički analitičar o susretu Kima i Trumpa: "Sjeverna Koreja nikad nije bila prijetnja svjetskom miru" Donald Trump (Foto: AFP) Trump: ''Ovo je otišlo mnogo dalje nego što sam očekivao, spasili smo milijune života, zaustavljamo ratne igre''

>> VIDEO: Zrakoplov prisilno sletio nakon eksplozije

>> Rolls Royce: Incident Quantasova zrakoplova vezan samo za motor Trent 900

Tri letjelice trenutno se nalaze u Londonu, Sydneyju i Melbourneu gdje čekaju zamjenu motora i još se ne zna koliko dugo će biti izvan prometa.

Prošli četvrtak Qantasov A380 prisilno je sletio u singapursku zračnu luku nakon kvara na jednom od četiri Rolly Royceova motora, samo nekoliko minuta nakon polijetanja. (Hina)