Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podržao ih i gradonačelnik

Stotine tisuća Britanaca na ulicama: Traže još jedan referendum o Brexitu

Masovni prosvjed protiv izlaska Velike Britanije iz Europske unije (Foto: AFP) - 6
Masovni prosvjed protiv izlaska Velike Britanije iz Europske unije (Foto: AFP) - 6 Afp
Aktualno Galerija Masovni prosvjed protiv izlaska Velike Britanije iz Europske unije (Foto: AFP) - 6 Masovni prosvjed protiv izlaska Velike Britanije iz Europske unije (Foto: AFP) - 6 Foto: Afp Masovni prosvjed protiv izlaska Velike Britanije iz Europske unije (Foto: AFP) - 7 Masovni prosvjed protiv izlaska Velike Britanije iz Europske unije (Foto: AFP) - 7 Foto: Afp Masovni prosvjed protiv izlaska Velike Britanije iz Europske unije (Foto: AFP) - 5 Masovni prosvjed protiv izlaska Velike Britanije iz Europske unije (Foto: AFP) - 5 Foto: Afp Masovni prosvjed protiv izlaska Velike Britanije iz Europske unije (Foto: AFP) - 4 Masovni prosvjed protiv izlaska Velike Britanije iz Europske unije (Foto: AFP) - 4 Foto: Afp +2 Masovni prosvjed protiv izlaska Velike Britanije iz Europske unije (Foto: AFP) - 3 Galerija 1/7 >>
Ulice Londona danas su ispunile stotine tisuća prosvjednika koji traže još jedan referendum o izlasku Velike Britanije iz Europske unije.

Brojni Britanci ne žele da im 29. ožujka bude zadnji dan u Europskoj uniji. Stoga su danas izašli na ulice u nadi da će ih vlasti čuti i organizirati još jedan referendum koji bi eventualno pokazao drugačiji stav od onog kada su glasali prije dvije godine.

Pročitajte i ovo Stotine ljudi na propalestinskom prosvjedu u Londonu. Policija je uhitila 82 osobe, sve iz grupe protuprosvjednika iz ekstremno desničarskih skupina - 6 Napeta atmosfera FOTO/VIDEO Neredi u Londonu: Ekstremni desničari napali policiju koja je čuvala sudionike propalestinskog marša Rasprava o Brexitu, Boris Johnson (Foto: AFP) prosvjedi na ulicama Londona Novi udarac za Johnsona: Britanski parlament podržao amandman o odgađanju glasanja o Brexitu

Organizatori kažu da se prosvjedu odazvalo 670.000 ljudi, a Scotland Yard kaže da je teško procijeniti o kojem se broju prosvjednika radi. U isto je vrijeme održan i proBrexit prosvjed kojeg je organizirao britanski zastupnik u Europskom parlamentu Nigel Farage.

Prosvjed za novi referendum je podržao i gradonačelnik Londona Sadiq Khan. ''Ova nas vlada vodi prema lošem Brexitu ili nečemu još gorem – izlasku bez dogovora. Ove su opcije milijun milja daleko od onoga što je obećavano da će Brexit biti. Vlada nema mandat da bi se kockala s našom budućnosti. Hoćemo li samo stajati i dopustiti im to? Vlada riskira živote naše djece bez toga da dopuste ljudima da kažu svoju konačnu odluku'', kazao je Khan s govornice.

Prosvjed su podržali i brojni slavni Britanci kojima također Brexit nije mio te traže još jedan posljednji referendum prije konačnog raskida Velike Britanije s Europskom unijom.

Premijerka Theresa May već je u prethodnim govorima isključila oragniziranje novog referenduma o Brexitu.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene