Nekoliko stotina srpskih rezervista u vojnim uniformama, koji prosvjeduju protiv planova Kosova da proglasi neovisnost, prešlo je danas administrativnu granicu s Kosovom na prijelazu Merdare, ali ih je kordon kosovske policije spriječio da idu dalje.


Prije ulaska na teritorij Kosova, rezerviste je neuspješno pokušala zaustaviti srpska policija.

Vezani članci Aleksandar Vulin Vulin protiv ulaska Kosova u NATO: "To bi otvorilo mogućnost da bombardiraju Srbiju" Srbijanska vojska, ilustracija Srbija poziva rezerviste na vojne vježbe: "Kako bi se pravovremeno pripremili za provođenje mjera u miru, vanrednom i ratnom stanju"

>> Kosovo postalo neovisno

Beta je javila da su među rezervistima, koji su se borili protiv albanskih separatista na Kosovu 1989.-1999., bili i oni koji su ranije bili prisiljeni bježati s Kosova.

Oko 1.000 rezervista prije se okupilo u Kuršumliji, udaljenoj od administrativne granice s Kosovom oko 10 kilometara, u povodu najavljenog proglašenja neovisnosti Kosova. 

Skup je prošao bez incidenata, a nakon toga se nekoliko stotina rezervista uputilo prema administrativnoj granici.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju