Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"putinova" stranka pobijedila

Nekoliko stotina Rusa na prosvjedu nakon izbora: "Ponovno smo prevareni"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotine ljudi, bijesni zbog prošlotjednih parlamentarnih izbora, pridružilo se prosvjedu u središtu Moskve u subotu noseći transparente s natpisima poput "vratite izbore".

Prosvjed je organiziralo nekoliko političara, većinom komunista, koji su rekli da su prevareni i pozvali na ukidanje elektroničkog glasanja.

"Došla sam ovdje danas jer smo ponovno prevareni", rekla je jedna žena na prosvjedu.

Ruska policija privela je oporbene aktiviste u petak i upozorila da će prekinuti sve ilegalne skupove za vikend. No nema informacija o uhićenjima na prosvjedu u subotu.

Na prosvjedu se okupilo oko 400 osoba, uključujući novinare, prenijela je novinska agencija Interfax izjavu moskovske policije.

Svjedok Reutersa procjenjuje da je na prosvjedu bilo oko 1500 ljudi.

Konačni rezultati izbora objavljeni su u petak i po njima je vladajuća stranka Jedinstvena Rusija koja podržava predsjednika Vladimira Putina osvojila 324 od 450 mjesta u ruskoj Dumi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna tragedija u rusiji Stradali u mećavi: 19 planinara zahvatila snježna oluja, petero ih poginulo, žena umrla vodiču na rukama

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAJVIŠE OD SRPNJA Oborili crni rekord: U samo jednom danu preminulo 820 ljudi, no ne razmišljaju o strožim mjerama

Kremlj je objavio da želi da se elektroničko glasanje, korišteno u Moskvi i u nekoliko drugih regija na izborima prošli tjedan, uvede diljem zemlje na budućim izborima.

Izbori su održani u skladu sa zakonom, citirala je novinska agencija RIA predsjednika Putina koji se u subotu susreo s čelnicima stranaka u Dumi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene