Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Muškarac koji živi u blizini škole u Newtownu u kojoj se dogodio pokolj u petak, ispričao je kako je šestero preživjele djece pronašao na ulici i zbrinuo ih u svojoj kući.


Umirovljeni psiholog, 69-godišnji Gene Rosen čuo je pucnjavu u petak ujutro, ali je mislio da su to lovci u šumi. Ubrzo se uputio u obližnji restoran te vidio kako na cesti, blizu njegove kuće, sjede četiri djevojčice i dva dječaka. S njima je bio vozač autobusa. Rosenu je rekao da se dogodila nesreća, a on ih je pozvao u svoju kuću, javlja AP.

Vezani članci Policija, ilustracija Preminuo muškarac koji je prije nekoliko dana upucan u glavu i ostavljen na cesti u Klisu Slika nije dostupna Obama: Amerika nije učinila dovoljno

Ondje su mu, kaže, ispričali što se događa u školi. 'Ne možemo se vratiti u školu. Naša učiteljica je mrtva, rekli su mi. Nisam mogao vjerovati, jednostavno, nisam to mogao pojmiti', ispričao je Rosen. Nazvao je njihove roditelje koji su dolazili po njih. Kada su čuli da se kod Rosena nalaze neka djeca, počeli su dolaziti i ostali roditelji.

>> Nakon pokolja u Newtownu, velika većina Amerikanaca za jaču kontrolu oružja

Jedne se majke ovaj umirovljeni psiholog dobro sjeća. 'Kada je došla kod mene i pitala za svog sina bila je prestravljena, nikada nisam vidio takav izraz lica', ispričao je Rosen te dodao da je kasnije pogledao listu poginule djece i da je ondje pročitao ime njezina sina.

Podsjetimo, 20-godišnji Adam Lanza, nakon što je u petak kod kuće ubio majku Nancy, otišao u školu u Newtownu u Connecticutu i ubio 20 djece u dobi od 6 do 7 godina i 6 odraslih te na kraju počinio samoubojstvo. U hodniku je ubio psihologinju i ravnateljicu. Procjenjuje se da je ispucao više od 100 metaka prije nego je presudio sam sebi.

U američkoj povijesti ovo je drugi najgori masakr u nekoj obrazovnoj ustanovi. Krvaviji je bio onaj na fakultetu Virgina Tech 2007. s 32 mrtva. Diljem SAD-a u mnogim su državama zastave spuštene na pola koplja, a u školama i crkvama održana su bdijenja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook