Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dok Ukrajinci tvrde da su evakuirali iz ovog strateški bitnog grada, separatisti kažu kako su ubili 3.000 njihovih vojnika.


Iz redova pobunjenika dolazi informacija kako su u gradu Debalceveu ubili 3.000 ukrajinskih vojnika tijekom napada na strateški željeznički čvor. Iz Kijeva pak tvrde kako su tijekom borbe živote izgubila 22 vojnika te da je 90 posto njihovih trupa evakuirano iz Debalcevea.

Vezani članci Ilustracija (Foto: AFP) Rusija i Ukrajina razmijenile zatvorenike, među kojima i mornare te redatelja Sencova Slika nije dostupna Kriza u Ukrajini: Izvedena noćna predaja zatvorenika

Kijev je pozvao u pomoć UN-ove mirotvorce koji će motriti granicu i spriječiti daljnje prodiranje pobunjenika za koje Zapad kaže da su potpomognuti sredstvima ruske vojske.

VIDEO Ovako je izgledalo maglovito jutro prvog dana primirja u Ukrajini

Putin, koje sustavno odbacuje takve tvrdnje, pozvao je Ukrajince da odbace oružje kako bi izbjegli krvoproliće. Nakon toga je ismijao ukrajinsko povlačenje iz Debalcevea rekavši kako su ukrajinske vojnike porazili bivši rudari i vozači traktora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook