Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mama slovenskog premijera izjavila je mnogi 'podmeću klipove pod noge' vladi koju vodi njen sin i da zato ne bi imala ništa protiv prijevremenih izbora.


'Svaka stranka vuče na svoju stranu, sve što vlada učini smatra se lošim. Nakon svega što se je u zadnje vrijeme događalo mislim da bi bili bolji prijevremeni izbori. Tako bi se Borut svega toga riješio. Pod noge mu podmeću previše klipova i teško mi je zbog svega što mu se događa', rekla je Iva Pahor Martelanc, u ekskluzivnom razgovoru za novi broj tjednika 'Reporter' koji prenose i drugi mediji.

Vezani članci Spašavanje bebe u Kabulu Britanski vojnik čija je fotografija spašavanja bebe preko bodljikave žice obišla svijet: ''I ja imam djecu, teško je to gledati" Afganistan zračna luka Panika i kaos ne prestaju, majka djevojčice (2) pregažene u stampedu: ''Srce mi krvari''

>> Slovenci nikad nezadovoljniji

Pahor je u zadnje vrijeme više puta odbacio pozive oporbe, koja njegovu vladu optužuje za neučinkovitost u vrijeme ekonomske krize i rast zaduživanja, da razmisli o prijevremenim izborima. Uz to, Pahor je nedavno na jednoj konferenciji za novinare prije dva tjedna svoju 'otpornost' na javne kritike i niski stupanj potpore svojoj vladi pokušao objasniti svojim 'kućnim' odgojem.

'Zahvalan sam mami što me nije hvalila kad sam napravio nešto dobro, smatrajući da je to samo po sebi razumljivo. Kad vlada dobro radi, ljudima je to normalno. No, treba izdržati i nepravedne kritike i optužbe jer se samo tako može voditi državu u teškom razdoblju', rekao je Pahor.

Pahor nije govorio do četvrte godine

Njegova majka, nekoć skromna tekstilna radnica, a danas umirovljenica iz gradića Šentpeter na zapadu države, potvrdila je da je sina odgajala tako da ne očekuje pohvale kad napravi nešto dobro. Ali, otkrila je i neke druge pojedinosti iz njegova djetinjstva, na primjer da do četvrte godine uopće nije govorio.

Zato me danas oduševljava svojim retoričkim sposobnostima, kaže mama Pahor dodajući da sina ipak nije zamišljala na dužnosti premijera nego više kako diplomata ili možda predsjednika države. (Hina)