Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostali deprimirani

FOTO Što je rastužilo talibane koji su predali zarobljenog vojnika?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bowe Bergdahl predan je u samo minutu. Sve se dogodilo brzo pa su Talibani ostali deprimirani.

Talibanski borci koji su predali američkog narednika Bowea Bergdahla tijekom razmjene zarobljenika u Afganistanu navodno su bili deprimirani jer nije ostao dovoljno dugo ni da se ljubazno pozdrave, piše Business Insider.

Pročitajte i ovo Maryam, Kabul Život u Afganistanu Tužna godišnjica za sve žene - Talibani im uskratili prava, zabranili školovanje: "Ali naši umovi se ne mogu ograničiti" Slika nije dostupna Sporno oslobađanje Američki vojnik Bowe Bergdahl danas stiže u SAD

Amerikanci su susret odradili brzo i bez zaustavljanja, što nije ubičajeno u Afganistanu, čak ni tijekom talačkih kriza. Jedan od talibana požalio se da se uspio rukovati sa samo dva Amerikanca, a jedan od njih prema naprijed je gurnuo lijevu ruku što se u Afganistanu smatra posebno nepristojnom gestom.

 Talibani objavili snimku primopredaje američkog vojnika

Iako video koji su objavili talibani traje 17 minuta, primopredaja je uistinu bila jako kratka i trajala oko minutu. Na snimci se uistinu vidi da jedan od Amerikanaca stavlja ruku na srce Talibana što je česta gesta, ali bila je to pogrešna, lijeva ruka.

'Željeli smo razmijeniti neke poruke s njima preko prevoditelja, ali oni nisu proveli mnogo vremena s nama', rekao je jedan Taliban koji nagađa da su Amerikanci možda biti previše uplašeni da se zadržavaju.

'Nisu nam čak dopustili ni da se rukujemo s vojnikom i kažemo zbogom', rekao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene