Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Udvostručena procjena

Šteta od Sandy mogla bi se popeti na 50 milijarda dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šteta koju je prouzročio uragan Sandy što je u ponedjeljak navečer zahvatio istočnu obalu Sjedinjenih Država mogla bi se popeti na 30 do 50 milijarda dolara, po novoj procjeni specijalizirane tvrtke Eqecat.

Posljedice Superoluje Sandy vidljive su na svakom koraku istočne obale SAD-a. Šteta koju pokriva osiguranje mogla bi iznositi 10 do 20 milijardi dolara, dodaje se u priopćenju Eqecata koji je tako udvostručio raniju procjenu.

Eqecat je obrazložio da je procjenu štete što ju je prouzročila ta superoluja koja je poharala jug New Yorka i atlantsku obalu gusto naseljene savezne države New Jerseyja, udvostručila zbog štete koju su pretrpjele javne službe, napose zbog masovnog prekida opskrbe električnom energijom koji je zahvatio puno veće područje nego nakon većine uragana.

>> Nevjerojatno: Fotograf dvaput preživio superoluju Sandy!

Specijalizirana tvrtka je usto spomenula zatvaranje tunela i mnogih prometnica između New Yorka i New Jerseyja zbog poplave, ističući da će se nakon povlačenja vode vidjeti stvarne posljedice katastrofe koje bi mogli biti veće nego što se misli. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Materijalna šteta Prvi podaci o šteti od potresa u Crnoj Gori: ''Iz svakog sela u Goliji zovu me da su im popucale kuće, štale..." Poplava Neretva - 4 nakon obilne kiše Zbrajaju se štete na jugu zemlje, izlila se Neretva: "Otišao nam je sav namještaj, voda je bila i do pola metra"

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene