Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slavni znanstvenik

MILIJUNI ŽIVOTA SU UGROŽENI, A ON TVRDI: "Nije to nuklearna fizika"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stephen Hawking upozorio je na opasnosti pretilosti.

Stephen Hawking uzeo je predah od rješavanja misterija svemira te upozorio na problem pretilosti poručivši kako je riječ o jednom od "najozbiljnijih zdravstvenih problema" 21. stoljeća.

Pročitajte i ovo Alarm zbog debljine - 3 epidemija debljine Prijeti nam cunami dijabetesa tipa 2, rakova i raznih vrsta kardiovaskularnih bolesti Sanja Musić Milanović Za Dnevnik Nove TV Sanja Musić Milanović o problemu s kojim se mnogi bore: "Situacija kod djece je alarmantna"

"Trenutno se ljudski rod suočava s velikim izazovima, a milijuni života su ugroženi. Previše ljudi svakog dana umire zbog prekomjerne tjelesne težine i pretilosti", upozorio je Hawking u videu kojeg je snimio za švedsku neprofitnu udrugu Gen-Pep koja promovira zdrav život među djecom i mladima.

"Previše jedemo, a premalo se krećemo. Trebamo se više kretati i promijeniti prehranu", rekao je Hawking i dodao da nije riječ o nuklearnoj fizici.

Udruga Gen-Pep upozorava kako je fizička neaktivnost četvrti uzrok smrti u svijetu, a prema istraživanjima 80 posto odrasle populacije ne bavi se dovoljno fizičkom aktivnošću.

Osobama s prekomjernom tjelesnom težinom prijeti viši rizik od kroničnih bolesti, uključujući i dijabetes i rak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene