Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MJERE ŠTEDNJE

Reporter Dnevnika Nove TV iz Njemačke: "Vodi se debata o tome kome bi prvom trebalo ukinuti plin ako dođe do nestašice"

U Njemačkoj, gdje je prosječna plaća oko tri tisuće eura, bio je reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić.

Reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić u javljanju iz Njamčke rekao je što će biti s bolnicama, vrtićima, školama i tvornicama.

Ovih dana vodi se velika debata o tome kome treba prvome ukinuti plin, dođe li uopće do toga da dođe do nestašice plina. Zasad su poruke iz savezne vlade, ali i pokrajinskih vlada da bi kućanstva morala biti zapravo najzaštićenija.

Prvi na udaru mogli bi biti poduzetnici i industrija, međutim nameće se pitanje što će se događati s onima koji će zbog toga možda ostati bez posla, hoće li nakon toga odlaziti svojim kućama i kako će plaćati račune za to isto grijanje.

Pitanje koje se postavlja je i – čak i ako se ograniči grijanje u školama, hoće li se djecu slati kućama, istaknuo je Krešić.

Još uvijek se razrađuje i hijerarhija potreba koje će morati biti usklađene između savezne vlade i nacionalne razine. Određeni prostor ostavit će se pokrajinskim vladama da se dogovore ovisno o strukturi vlastitog gospodarstva kome žele dati više prostora za rad.

Otprilike 80-85 posto njemačkih zaliha je popunjeno.

Pročitajte i ovo Grijanje: Ilustracija - 1 MASOVNE MJERE ŠTEDNJE Europska komisija planira zatražiti od članica da smanje grijanje i hlađenje javnih zgrada, građani poručuju: "Odjenut ćemo pletene čarape i jakne"

Pročitajte i ovo Vladimir Duvnjak - 2 ŠTEDNJA ENERGIJE Energetska kriza i najavljene redukcije u Njemačkoj: "Ljudi su zabrinuti što će biti na jesen"

Krivulja punjenja skladišta zemnog plina izgleda isto kao i dosad, zato se pretpostavlja da neće biti snažnih udara i snažnih mjera štednje, vjerojatno će poznatija sudbina svih mjera biti nakon srpnja.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene