Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Deseci automobila u jednom britanskom selu su 'opsjednuti', a zbog toga je i jedno dijete ostalo samo zarobljeno u vozilu, ispričali su stanovnici Cornicha.


Ljudi koji žive na području Summercourta, u Velikoj Britaniji, rekli su da se njihovi automobili sami zaključavaju i otključavaju, javlja BBC.

Vezani članci Vlak naletio na vozilo u blizini Vodnjana 06 Objavljeni detalji naleta vlaka na auto u Vodnjanu: Vozač se nije zaustavio na znak Stop i nije bio vezan Parkiranje (Foto: Screenshot/YouTube) Parkirno mjesto samo je socijalni konstrukt, njega ne sputavaju takve sitnice

Lin Howard, na koju je utjecala jedna takva pojava, rekla je da su stanovnici mijenjali baterije za ključeve, ali problem koji je počeo prije šest mjeseci i dalje je aktualan.

Stručnjak za automobilsku tehnologiju, Mike Parris rekao je da su za to najvjerojatnije krive radio smetnje.

Stanovnici područja u kojem se događaju ovakve bizarne stvari, nazvali su ga 'Summercourtov trokut', prema poznatom Bermudskom trokutu. Kažu da je pojava utjecala na 30-ak automobila.

VIDEO Auto u kojem su bila i djeca, upao u rupu!

Gospođa Howard, inače tajnica u školi, kaže da se njezin automobil sam zaključao dok je njemu bilo malo dijete, što joj je bilo veoma uznemirujuće.

'Jedna vozačica nije mogla upaliti svoj automobil', dodaje Howard. 'Ušla sam u svoj automobil kako bi odvezla djecu u školu, a vrata su se sama počela zaključavati i otključavati. I tako nekoliko puta, kao da je opsjednut. Kad god zaključam auto, upali se alarm', rekla je stanovnica 'Summercourtova trokuta', Wendy Malham.

Međutim, za sve to postoji objašnjenje. 'najvjerojatniji uzrok je slučajno ometanje radio signalom, i to se već prije događalo', rekao je Mike Parris.

Dodaje kako je moguće taj problem uzrokovati napravama poput alarmskih sustava, vremenskih stanica i walkie-talkieja. 'Detektirati uzrok ovakvih pojava je izrazito teško', zaključuje Parris.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook