Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog šverca cigareta

Stanko Subotić Cane osuđen na šest godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Specijalni sud u Beogradu osudio je danas biznismena Stanka Subotića Caneta na šest godina zatvora zbog šverca cigareta 90-tih godina, a 11 preostalih optuženih na kazne zatvora od 10 mjeseci do četiri i pol godine.

Obrazlažući presudu predsjednica sudskog vijeća Milena Rašić rekla je da su krivi, jer su švercom cigareta oštetili državni proračun za više od 30 milijuna eura, prenosi agencija Beta.

Pročitajte i ovo Djevojčica uz majku pije sok Saslušana na sudu Užas u Beogradu: Otkriveno što je majka stavljala u sokove maloljetnoj kćeri tijekom njezina liječenja Prosvjed srpske oporbe zbog rezultata izbora u Srbiji - 11 Poseban dan Prvi veliki poraz Vučića nakon 10 godina: Beograd ide na nove izbore

Subotić, koji živi u Ženevi i sudi mu se u odsustvu, optužen je za organiziranje kriminalne skupine koja je 1995. i 1996. godine švercom cigareta nezakonito stekla 28 milijuna eura i osam milijuna američkih dolara, a optužen je i za zlouporabu službenog položaja. Za ovo posljednje najstroža kazna iznosi 12 godina zatvora.

Subotićev rođak Nikola Milošević osuđen je na četiri i po godine, bivši direktor Savezne uprave carina Mihalj Kertes na četiri, a Jovica Ranđelović i Stevan Banović na po tri i pol godine zatvora. Bivši pomoćnik ministra obrane Republike Srpske Krajine Milan Milanović zvani 'Mrgud' osuđen je na tri godine zatvora, Luka Nenadić na dvije, kao i Nebojša Nikolić 'Tarzan', dok je Drago Dodevski osuđen na godinu i četiri mjeseca zatvora.

Na godinu dana osuđeni su bivši načelnik novosadske policije Miodrag Zavišić i pjevačica Ivana Olujić, a radnik Subotićeve tvrtke Miroslav Pešić na 10 mjeseci. Optužbi su oslobođeni bivši šef Državne sigurnosti centra Novi Sad Milovan Popivoda i Ivana Krčmaričić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene