Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Značajno teže nego jučer

Stanje na požarištima u Hercegovini se pogoršalo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Situacija na požarištima u Hercegovini u srijedu se pogoršala zbog vjetra koji se pojačava, a vatru gase jedan helikopter iz Rusije i jedan oružanih snaga BiH.

Prema navodima civilne zaštite u Konjicu stanje na hercegovačkim požarištima značajno je teže u odnosu na dan ranije.

'Vjetar je raspirio i proširio požarnu liniju. U gašenju požara sudjeluju helikopteri oružanih snaga BiH i Ruske Federacije', rekao je zapovjednik civilne zaštite u Konjicu Fadil Tatar.

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

>> Policija uhitila piromane u Hercegovini

Po njegovim riječima, gasiteljima na zemlji dodatne probleme stvaraju brojne zapreke na cestama usljed odrona kamenja i nagorjelog drveća. U mjestu Glogošnici, nedaleko Jablanice, koje je izravno ugroženo požarima, u srijedu je ponovno vatru gasio helikopter oružanih snaga BiH.

Kod Mostara i dalje gori šuma i nisko raslinje na području Rujišta, na obroncima planine Velež, dok vatrena stihija na više mjesta trenutačno ne ugrožava obiteljske kuće na području istočne Hercegovine. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene