Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog vojne vježbe sa SAD-om

U Sjevernoj Koreji čuju se pucnjevi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja opet je počela pucati.

Glasnogovornik južnokorejskog ministarstva obrane izjavio je kako se s otoka Yoenpyeong mogla čuti pucnjava iz smjera Sjeverne Koreje. Riječ je o prvim pucnjevima nakon napada na otok, i kako tvrdi glasnogovornik Kwon Ki-hyeon, pucnjevi nisu bili usmjereni na Južnu Koreju te sugerira kako je možda riječ o vojnoj vježbi, ili pak pokušaju da se preplaše vojnici na južnokorejskom otočiću.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na rubu rata 'Sjeverna Koreja spremna je na sveti rat nuklearnim oružjem!' Slika nije dostupna Sudjelovalo 800 vojnika Južna Koreja održala najveću vojnu vježbu do sad, Sjeverna bez reakcije

Pucnjevi su krenuli nakon što je otok posjetio zapovjednik snaga SAD-a u Koreji Walter L. Sharp kako bi ispitao nastalu štetu nakon napada Sjeverne Koreje, javlja New York Times.

Zajednička pomorska vojna vježba Južne Koreje i Sjedinjenih Država koja počinje u nedjelju dovodi Korejski poluotok 'na rub rata', rekao je režim u Pjongjangu, a prenijela je službena agencija KCNA.
Te vojne vježbe 'američkih imperijalista i njihove ratoborne južnokorejske marionete' uperene su protiv Sjeverne Koreje, ocijenio je Pjongjang.

'Stanje na Korejskom poluotoku primiče se rubu rata zbog neoprezna projekta onih koji su brzi na okidaču', dodaje se u službenom sjevernokorejskom priopćenju.

>> Južna Koreja dobila novog ministra obrane

Prvi put nakon Korejskog rata (1950.-1953.) Sjeverna Koreja je u utorak bombardirala civilno stambeno područje u Južnoj Koreji. U tom granatiranju otoka Yeonpyeonga poginule su četiri osobe, a dvadesetak je ranjeno, na što je južnokorejska vojska uzvratila paljbom.

Novi južnokorejski ministar obrane

SAD je u srijedu pružio potporu Južnoj Koreji i s njom će od nedjelje do srijede održati vojne vježbe u kojima će sudjelovati i nosači zrakoplova.

Južnokorejski ministar obrane u četvrtak je dao ostavku zbog kritika na način na koji je Seoul odgovorio na sjevernokorejsko bombardiranje otoka u blizini sporne morske granice između dvije zemlje u Južnom moru. Na toj ga je funkciji zamijenio predsjednikov savjetnik za nacionalnu sigurnost, Lee Hee-Won. (Hina/ A.E.)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene