Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Medvedev tvrdi da taj scenarij neće proći

'Stanje na Bliskom istoku može dovesti ekstremiste na vlast'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev izjavio je da stanje na Bliskom istoku i u arapskom svijetu, koji su zahvaćeni masovnim prosvjedima protiv vlasti, može izazvati raspad gustonaseljenih država i dolazak ekstremista na vlast.

Kaže da je to scenarij koji se pripremao i za Rusiju, ali nije prošao i 'neće proći', javljaju ruski mediji. Takav scenarij oni su ranije pripremali za nas i... oni to pokušavaju sada učiniti. U svakom slučaju, taj scenarij neće proći", rekao je Medvedev na sjednici Nacionalnog protuterorističkog odbora u Vladikavkazu, glavnom gradu ruske republike Sjeverne Osetije.

Govoreći o stanju na Bliskom istoku i u arapskim zemljama rekao je da je ondje situacija krajnje teška te da je moguć raspad velikih gusto naseljenih država 'na male dijelove'. 'Te države nisu jednostavne i vjerojatno će se događaji zakomplicirati, moguć je dolazak fanatika na vlast, a to bi značilo desetljeća sukoba i širenje ekstremizma', kazao je ruski predsjednik.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Svi znamo što se dogodilo' Medvedev optužio baltičke zemlje da veličaju naciste Slika nije dostupna Kakva je priroda nuklearnog programa? 'Iran može biti pozitivan, ali i izvor sukoba'

>> U sukobima s palicama i noževima ozlijeđeno najmanje petero ljudi

>> Libija: Vojska bombardira gradove, piloti zbog toga bježe na Maltu

Po njegovim riječima, događaji na Bliskom istoku 'izravno će utjecati' na situaciju u Rusiji. Kako je dalje rekao, za rješenje problema ekstremizma i terorizma u Rusiji potreban je pristup koji će uključivati razvoj regija, socijalnih programa i stvaranje novih radnih mjesta.

Medvedev je istaknuo da će se nastaviti nanošenje udara teroristima, ne samo kao znak odmazde već i u okviru borbe protiv tog zla. 'Treba ih predavati sudu, a ako se suprotstavljaju, nemilosrdno uništavati", kazao je ruski predsjednik podsjetivši da su prošle godine ubijena 332 pobunjenika, od kojih 40 pobunjeničkih čelnika, a da je više od 600 pripadnika ilegalnih oružanih formacija uhićeno. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene