Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sedmero u bolnici

Tragedija u Rusiji: Zrakoplov s pedesetak putnika zabio se u zgradu i zapalio, poginulo najmanje dvoje ljudi

Turbo-prop zrakoplov, ilustracija (Foto: AFP)
Turbo-prop zrakoplov, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
Najmanje dvije osobe smrtno su stradale, a najmanje sedmero ih je ozlijeđeno na istoku Sibira nakon pada zrakoplova Antonov An-24 u četvrtak ujutro.

Tragedija se dogodila u Nizhneangarsku nakon što je avion otklizao s piste dok je pokušavao prisilno sletjeti. Oko 50 putnika trebalo je sletjeti u ruski grad Ulan-Ude.

Pročitajte i ovo Let iznad Osijeka i okolnih naselja oglasila se kontrola zračne plovidbe Avion satima letio nisko nad jednim dijelom Hrvatske: "To je ljudima moglo biti čudno" Vladimir Putin Zastrašujuća poruka Rusija zaprijetila velikoj europskoj zemlji, za sve krivo nuklearno oružje: "Postat će naša meta!"

Prema prvim informacijama, javlja RT, najmanje dva člana posade poginula su u nesreći, dok je najamnje sedam putnika hospitalizirano. Iz aviona su spašene 43 osobe. ''Jedan od od motora se pokvario čim su poletjeli. Posada je odlučila vratiti se u zračnu luku, rekao je za Tass glasnogovornik ruske republike Burjatije Aleksey Fishev. ''Tijekom slijetanja otklizali su 100 metara s piste i zabili se u uređaj za pročišćavanje otpadnih voda, pa se zrakoplov i zapalio'', ispričao je Fishev.

Članovi posade pomagali su spasiti putnike iz gorućeg zrakpolova i tako riskirali svoje živote, kazao je izvor iz hitne službe. ''Pilot nije napustio zrakoplov do posljednjeg trenutka. Bilo je nemoguće spasiti ga'', otkrio je izvor. Rekao je i da je, osim pilota, poginuo i mehaničar koji je bio na letu.

Aktualno Misteriozni nestanak i tragični kraj: Nakon nekoliko dana potrage pronađeno tijelo mlade YouTube zvijezde Etika (Foto: Instagram) Etika (Foto: Instagram) Foto: Instagram Etika (Foto: Instagram) Etika (Foto: Instagram) Foto: Instagram +0 Etika (Foto: Instagram) Celebrity Misteriozni nestanak i tragični kraj: Nakon nekoliko dana potrage pronađeno tijelo mlade YouTube zvijezde 1/3 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene