Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pilot preživio

Srušio se ruski borbeni avion: Testni let završio loše za jednog od najsuvremenijih vojnih "lovaca"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od najsuvremenijih ruskih lovaca Su-57 srušio se prilikom rutinskog testnog leta.

Avion se srušio u blizini tvornice zrakoplova Komsomolsk na Amuru na Dalekom Istoku. Pilot se iz aviona katapultirao i spasila ga je posada helikoptera Mi-8.

Pročitajte i ovo Ryanaira zrakoplov Drama u zračnoj luci Tragična smrt na nebu: Putnik preminuo od na letu Ryanaira, s njim bila i trudna supruga Slika nije dostupna OBJAVLJENA NOVA SNIMKA VIDEO Pogledajte kako je pao američki ''nevidljivi'' avion: Razbio se o palubu i otklizao u more

Avion je bio podvrgnut nizu testova na udaljenosti od oko 110 kilometara od zračne baze Dzyomgi u ruskoj regiji Habarovsk. Na terenu nije bilo žrtava ni materijalne štete, potvrdio je proizvođač borbenog aviona u kratkoj izjavi. Crne kutije za sada nisu pronađene.

Avion 5. generacije Su-57 bio je u testnoj fazi od 2010. godine, a tek je ove godine ušao u serijsku proizvodnju, piše RT.

Do sada je Rusija raspolagala s tek nekoliko operativnih aviona Su-57 koji su nastali u razdoblju prije početka serijske proizvodnje. No avion je testiran u stvarnim borbenim uvjetima kada je nakratko sudjelovao u ruskoj antiterorističkoj operaciji u Siriji.

Zbog svoje okretnosti i nadzvučnih karakteristika, Su-57 je postao okosnica ruskih zračnih snaga. Opremljen je "pametnim" vođenim projektilima, a kalkulira se da bi uskoro mogao dobiti i hipersonični projektil sličan Kinzhalu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene